Reseberättelse från 18-21 november 2004
Klickbara länkar i texten.


En Londontripp med länkar
Så var det äntligen dags för november månads utflykt till London, som Paula fick som present på 40-årsdagen.
Vi flög med SAS från Landvetter och landade på Heathrow, terminal 3.
Därefter tunnelbanan till Paddington tågstation, varifrån vi endast hade något kvarter till Caesar Hotel.
Hotellet var ett modernt renoverat viktorianskt hotell. Rummet var rätt litet men ändamålsenligt och toaletten var fräsch.
Inte minst var hotellfrukosten en höjdare. Parmaskinka, brieost, ruccolasallad med olika slags melon är lite mer åt det italienska hållet.
Lägg därtill bröd, marmelad, yoghurt, flingor m.m. och man har en härlig start på dagen.
På tal om utländska inslag är London väldigt internationellt, och för att fortsätta med det italienska så hittade vi en trevlig italiensk restaurang i köpcentrat Whiteley´s i
Bayswater
. Due Calzone med italiensk Birra är helt OK som sängfösare - nåja en pint of bitter på puben King's Head hanns också med innan det var dags att stänga ögonen för torsdagen.

Fredagen bjöd på strålande höstväder - som gjord för sightseeing. Sagt och gjort: Kensington Gardens/Hyde Park, Harrod's, Buckingham Palace, S:t James' Park, Big Ben, Tower Bridge och S:t Paul's Cathedral hanns med innan vi återvände till hotellet för att förbereda oss för kvällens "klassiska spektakulära" konsert i Royal Albert Hall.
Eftersom Hyde Park var stängd efter mörkrets inbrott blev det oväntat stressigt att hinna i tid, men väl på plats med andan i halsen kom Chocken!
Vi hade biljetter längst upp och första titten neråt var minst sagt svindlande. Som tur var togs vi på musikens vingar till en annan dimension och klarade även av kanonskotten som avfyrades inne i Albert Hall under Tjajkovskis paradnummer "1812".

Lördagens sightseeing blev kortare, delvis beroende på våra efter fredagen trötta ben och fötter och delvis på att det började dugga från londonhimlen.
Dock hann vi med besök i Notting Hill på marknaden i Portobello Road och därefter en sväng runt de kända torgen Piccadilly, Leicester och Trafalgar. En gudstjänst slank vi in på i S:t Martin in the Fields innan vi återvände till Bayswater för att äta en gourmetmiddag på Café Rouge i Whiteley's.
Steak Frites (sirlionstek medium done), Crème Brûlée resp. Crepe Suzette och husets röda [se menyn] var en fin förberedelse inför musikalen Mamma Mia på Prince of Wales Theatre.
Åter på hotellet var det softande som gällde fram tills det att uret ringde kl 7 på morgonen.
Väl på Paddington station kunde vi checka in bagaget och checka in till flighten vid SAS-disken. Första gången man har checkat in på en tågstation, men ack så smidigt, och därefter endast 15 minuter till flygplatsen med Heathrow Express.
Det enda som tog tid var den enorma securitykön på Heathrow. Taxfree - enbart choklad, inget procentuellt och därefter raka spåret hemåt.

Se fler bilder i familjealbumet