LAPPTÄCKEN

Färdiga

 

Till Lutherhjälpslotteriet i Rottne.
Feb-02.

I januari 2000 skulle barnens kusin Elsa döpas, så då sydde jag ett bäbistäcke till henne. Det är sytt i tekniken "Jorden runt" med hjälp av skärmatta, rullkniv och symaskin. Jag broderade Elsas namn och dopdatum på nederkanten.
Även qviltningen är utförd på maskin med syntetvadd emellan. Kanten är fastsydd för hand mot baksidan. Detta är mitt första slutförda lapptäcke så det blev lite bubbligt. Men Elsa blev nöjd! (Klicka på bilden så får du se täcket i större format!)


Min mamma kom som en räddande ängel med tyg och idèer när vi flyttade in i huset i juni 1999. I matrummet blev det smultrongardiner. Det blev lite tyg över så tanken slog mig: varför inte sy en duk i lapptäcksteknik? I januari i år åkte jag så till min favoritaffär i skogen utanför Smålandsstenar, Tyger och Ting, och där hjäpte Catharina mig att välja ut några matchande tyger. Duken blev klar i juni , och den är sydd i samma teknik som täcket ovan fast med flanell emellan.


Flitens lampa lyser...

Projekt

Så här ser rutorna ut på vårt blivande dubbelsängsöverkast. Jag började att sy dem våren -98 då jag var föräldraledig senast och i januari i år så hade jag till sist fått ihop 132 stycken. Då kunde jag börja med det roliga: att sy ihop dem. Det gick ju bra, men sedan vidtog ett grubblande på hur kanterna skulle se ut. I början på sommaren var de också på plats. Så nu undrar jag...
Hur i allsindar ska man kunna lägga ihop de tre lagren och tråckla utan att få ryggskott? När jag har löst denna gåta så ska täcket bli klart!
(Fortsättning följer.)

Blockhusteknik blir det även till våra nya soffkuddar. Rutorna blir 12x12 cm; om man tar dem 4x4 plus en smal kant så passar det till istoppskuddar som är 50x50 cm stora.